MENIU

Salariu uriaș pentru unul dintre cei mai controversați procurori! Magistratul din cazul Caracal încasează peste 20.000 de lei pe lună

Salariu uriaș pentru unul dintre cei mai controversați procurori! Magistratul din cazul Caracal încasează peste 20.000 de lei pe lună

Salariu uriaș pentru unul dintre cei mai controversați procurori! Magistratul din cazul Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, încasează un salariu de peste 20.000 de lei pe lună. Detaliile au ieșit la iveală după ce bărbatul și-a publicat declarația de avere. 

Potrivit actului publicat în vara acestui an, Cristian Ovidiu Popescu primește de la stat peste 248.000 de lei pe an. Magistratul și-a câștigat notorietatea fiindcă nu le-a dat voie polițiștilor să intre în curtea criminalului Gheorghe Dincă, asta deși decizia ar fi putut salva viața Alexandrei Măceșanu.

Procurorul nu doar că nu a fost sancționat de CSM, ba chiar a fost avansat temporar în funcția de procuror-șef. Totul, în ciuda faptului că ancheta disciplinară deschisă pe numele său a arătat că Cristian Ovidiu Popescu nu a avut coerență în decizii și i-a coordonat ineficient pe polițiști.

Mai mult, în timp ce era cercetat, procurorul părea sigur că nu va păți nimic. În consecință, așa cum arată declarația de avere, el a luat credite de peste 360.000 de lei. 

Salarii de bugetari. Cât câștigă cel mai bine plătiți angajați la stat. Bani mulți în administrația publică

Mai multe articole despre:
salariu procuror caracal