MENIU

Șacalul din Aiud, filmat din nou pe stradă: Urletele sălbăticiunii s-au auzit la miezul nopții în centrul orașului, oamenii se tem că e un semn rău

Șacalul din Aiud, sălbăticiunea care a băgat spaima printre localnici zilele trecute, a fost filmat din nou. De această dată, animalul a ajuns până aproape de centrul orașului, iar urletele sale, în miez de noapte, au băgat spaima în oamenii, unii dintre ei temându-se de un semn rău.

Imagini surprinzătoare au fost din nou filmate la Aiud de un localnic și trimise pe adresa redacției ziarulunirea.ro. Acesta a surprins din nou șacalul pe o stradă din municipiu, în jurul orei 1.30.

 
 
 

 

Sălbăticiunea a fost filmată în timp ce zăbovește câteva clipe lângă o mașină, apoi își vede de drum, cel mai probabil în căutare de mâncare.

În ultimele luni, șacalul a devenit o prezență constantă în zona mai sus menționată din Aiud, ultima dată fiind surprins de camerele de supraveghere în timp ce ataca o pisică.

 

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic, un intermediar între lup și vulpe, având forma generală asemănătoare cu a vulpii, dar blana cu aceeași structură cu a lupului, fiind numit de aceea și „lup auriu”.

 Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo. Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea, potrivit Romsilva.

Mai multe articole despre:
sacalul din aiud urla umbla pe strazi semn rau