MENIU

„Șacalul” de la Constanța a făcut primele declarații după ce a fost acuzat de crimă: „Nu mă lăsau să mai fac a doua crimă, dacă eram vinovat”

Recent, cei doi suspecți din cazul crimelor în serie din județul Constanța au fost aduși în fața Tribunalului Constanța, unde inculpatul, supranumit „Șacalul”, a respins vehement acuzațiile care îl vizează. Cele două victime, două femei găsite decedate în perioada iulie-august 2024, ar fi fost ucise într-un mod similar. 

La intrarea în tribunal, „Șacalul” a declarat presei: „Nu le-am omorât eu. Nu le-am sugrumat, nu le-am otrăvit. Trebuiau să se găsească probe dacă erau sugrumate sau lovite. Anchetatorii au ajuns la mine pentru că am cumpărat mașina de la a doua victimă“, conform Ziua de Constanța.

Suspectul a afirmat că legătura sa cu cazul ar fi apărut doar pentru că a cumpărat mașina uneia dintre victime. Întrebat de jurnaliști despre probele împotriva sa, acesta a întrebat retoric: „Dacă există probe, de ce nu m-au arestat mai demult? Nu mă lăsau să mai fac a doua crimă dacă eram vinovat.”

Detalii despre victime

Potrivit anchetatorilor, prima victimă a fost o femeie din Tulcea, găsită fără viață într-un apartament din Constanța la mijlocul lunii iulie 2024. Cea de-a doua victimă a fost descoperită pe 4 septembrie 2024, între localitățile Mihai Viteazu și Sinoe. Cadavrele ambelor femei se aflau într-o avansată stare de putrefacție, ceea ce a îngreunat stabilirea cauzei exacte a morții, însă se presupune că victimele au fost sugrumate.

În noaptea de dinaintea aducerii la tribunal, procurorii au reținut doi suspecți – un bărbat și o femeie – care sunt acuzați că au participat la uciderea femeilor. Bărbatul, cunoscut pentru un cazier bogat, ar fi comis crimele pentru a fura bunuri, inclusiv autoturismele victimelor.

Implicarea femeii și condițiile șocante în care au fost ținuți copiii

Femeia implicată în acest caz, care are patru copii minori, este acuzată de tăinuire, favorizarea făptuitorului și rele tratamente aplicate minorilor. Se pare că, după uciderea celei de-a doua victime, cadavrul a fost ținut în locuința femeii timp de două zile, în prezența copiilor, înainte de a fi transportat și abandonat. În plus, femeia și inculpatul ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența minorilor.

Unul dintre copiii femeii, în vârstă de 15 ani, ar fi fost forțat să ajute la transportarea cadavrului și la ștergerea urmelor crimei. Minorul se află acum în grija Protecției Copilului, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului.

„În caz este implicat și un copil de 15 ani, care ar fi fost forțat să ajute inculpații în această crimă. Minorul este copilul femeii reținute și ar fi participat la transportul victimei din Timișoara și la ștergerea urmelor. În prezent, copilul se află în grija Protecției Copilului. El este acuzat de favorizarea făptuitorului și tăinuire, întrucât după ce a fost ucisă cea de a doua victimă în locuința femeii inculpată să ținută vreo două zile în casă, a fost transportată de către inculpatul reținut și de către minor în portbagajul mașinii și abandonată în zona Sinoe, unde ar fi fost mâncată de șacali. Nu avem mai multe informații în acest sens decât cele spuse de minor“, a explicat procurorul, potrivit Ziarul Amprenta.

Motivațiile din spatele crimelor

Se crede că principalul motiv al crimelor a fost furtul autoturismelor victimelor. Prima victimă a fost deposedată de un Audi A4, pe care inculpatul l-a vândut mai departe. A doua victimă, căreia i s-a furat un BMW Seria 1, ar fi fost urmărită până când inculpatul a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat, ajungând astfel la spital.

De asemenea, bărbatul ar fi furat telefoanele mobile și suma de 11.000 de lei de la cea de-a doua victimă, folosind unul dintre telefoane pentru a simula activitatea victimei pe rețelele sociale, încercând să inducă ideea că femeia ar fi în viață.

Progresul cazului

Ambii inculpați au ales să își exercite dreptul la tăcere în fața anchetatorilor. Bărbatul este acuzat de omor calificat, tâlhărie, conducere fără permis și acces ilegal la un sistem informatic, în timp ce femeia este acuzată de complicitate. Dosarul este investigat de procurorul Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța.

Cazul rămâne în atenția publicului, iar anchetatorii continuă să cerceteze detalii suplimentare pentru a elucida toate circumstanțele crimelor. Conform legislației române, suspecții se bucură de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.