MENIU

"Să vii la Tamponări şi să spui că ai Audi CIU7, asta înseamnă să fii mafiot". Poliţistul revine

<p>&nbsp;Marian Godină</p>

Poliţistul umorist din Braşov a revenit în mediul online. Agentul de la Serviciul de Circulaţie Rutieră Marian Godină, care a devenit viral pe internet prin poveştile haioase pe care le-a scris din misiunile pe care le-a avut, şi-a redeschis pagina de Facebook. El a precizat că va continua să posteze întâmplări pline de umor în acceaşi notă umoristică, spre încântarea susţinătorilor săi, scrie Adevarul.

Bărbatul şi-a redeschis pagina de Facebook la puţin timp după ce a fost lansată o petiţie online prin care se cerea desemnarea lui Marian Godina drept purtător de cuvânt la IPJ Braşov. Marian Godina a postat un mesaj prin care le mulţumeşte tuturor celor care l-au sprijinit şi precizează că nu a fost sancţionat de superiori:

„Vă mulţumesc din suflet tuturor celor ce m-aţi susţinut, v-am urmărit tot timpul si am fost profund emoţionat de mesajele dumneavoastră. Pentru a evita inchiderea acestei pagini, îi rog pe cei ce imi publică postările în mass-media, să facă acest lucru fără să adauge cuvinte obscene care ar putea prejudicia imaginea vreunei instituţii publice. Precizez că nu am fost sancţionat in niciun fel si nici nu fac obiectul vreunei cercetări administrative. Şi ca să inchei în registrul obişnuit...ANDIAMO!!!", a scris în stilul caracteristic Marian Godina pe pagina de Facebook.

Vineri dimineaţă, el şi-a început ziua cu o postare care a adunat deja sute de „like”-uri: „Să vii la Tamponări şi să declari că ai condus auto marca AUDI CIU 7... asta înseamnă să fii mafiot!". Iată şi două povestiri mai vechi ale poliţistului: „Semaforul s-a facut roşu. Maşina cu numere de Italia, din faţa mea, nu a oprit…i-a tot dat. I-am dat si eu, iar dupa intersecţie l-am oprit pe şoferul grabit. – Bună ziua ! Vă rog sa imi prezentati documentele dumneavoastră ! – Oooo….Dio, Dio…como entrato en esta ţara…noma docomente, docomente, docomente! Parlesc cateva limbi, dar italiana chiar nu o bunghesc. Avand actele in mână, am văzut că pe italian il chema Arghire si era din…nu vă mai zic de unde era. Şi după cum vă spuneam, Arghire din Vaslui venea de la el din Italia si pesemne că uitase regulile de circulaţie in acelaşi ritm cu care uitase si limba maternă. Devenise alt om, era acum Vasile „după o lună in Italia”. – Permisul de conducere vi se va reţine treizeci de zile pentru că aţi trecut pe roşu. Fraza asta i-a reactivat acea parte a creierului in care stătea uitat frumosul grai moldovenesc. – Hai bre şefule, da ş-am făcut? – Aţi intrat in intersecţie pe roşu. – Du-ti domnii d-aci…da şe? Eu îs chior? Io sun la tieleviziuni…sun la il comandante…da chiar iţi baţi joc? Pentru ce să imi iei tu mia permisul? – V-am explicat că aţi trecut pe roşu, iar pentru asa se reţine permisul, de ce nu inţelegeţi? – Oo Dio…da normal ca nu inţeleg, fă-mă să inţeleg sau acum ma duc la il comandante. – No bine. Vă explic astfel incât sa inţelegeţi. Vă rog sa fiţi atent: como entrato en esta ţara se aplica el codo rutiero romano care spune ca trebuiato sa casco el ochii la il semafore si sa opreşte dacă il e necesaro. Pero che dumnevostra trecuto pe rosso, permiso e suspendato una luna. Şi dacă esto nemulţumito, nu va duceti la il comandante ci la il giudecatore. Claro sau tu necesita mai multo explicaţioni?

‘Nea Arghire a băgat nervos in viteză si a demarat in trombă, abandonându-şi docomentele. Am apucat să aud doar cum i-a spus consoartei care era in dreapta lui: Andiamo, Maricico!“