MENIU

S-a lansat televiziunea Realitatea Plus

Televiziunea de ştiri Realitatea Plus, deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, a fost lansată pe satelit, vineri, conţinutul său fiind diferit de cel difuzat de Realitatea TV, însă siglele celor două sunt asemănătoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria de telecomunicaţii.

Realitatea Plus a început să emită la doi ani de la momentul în care societatea Geopol International SRL - ai cărei asociaţi sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Alexandra-Beatrice Păcuraru -1% - a primit o licenţă audiovizuală prin satelit, în acest sens, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Astfel, CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

Potrivit legislaţiei audiovizualului era neapărat necesar ca televiziunea Realitatea Plus să înceapă să emită în această perioadă, în caz contrar licenţa sa ar fi fost retrasă de către CNA.

Realitatea Plus a început să emită vineri pe satelitul Eutelsat 16A -16 grade est, pe acelaşi segment spaţial cu televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, care sunt deţinute de societatea Realitatea Media SA, ai cărei asociaţi majoritari sunt tot Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, potrivit site-urilor de sateliţi.

Televiziunea Realitatea Plus emite necodat, în limba română, programele sale fiind diferite de cele difuzate de Realitatea TV. Sigla Realitatea Plus este asemănătoare celei a Realitatea TV, cu deosebirea că în cazul Realitatea Plus sub semnul grafic (identic cu Realitatea TV) apare scris cuvântul "Plus" cu fonturi albe pe un fond negru, au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din industria de telecomunicaţii.

Mai mult pe MEDIAFAX

Mai multe articole despre:
televiziune Realitatea Tv realitatea plus