MENIU

Rușii s-au bombardat singuri din greșeală! Gafa care stârnit ironii din partea comunității internaționale

Foto: Profimedia

Rușii au bombardat din greșeală orașul Belgorod, aflat în apropiere de granița cu Ucraina. Cel puțin două persoane au fost rănite după ce pilotul unui avion de vânătoare a arunca o bombă deasupra localității.  Accidentul vine în condițiile în care Rusia oricum rămâne fără resurse pe frontul ucrainean. Potrivit unor date publicat de Guvernul de la Moscova, acesta a cheltuit deja o treime din bugetul pe anul acesta. 

Cel puțin două persoane au fost rănite în orașul rus Belgorod. Atacul a venit chiar din partea unui pilot rus și a fost, de fapt, un accident. Explozia s-a produs într-o zonă rezidențială și mai multe mașini și locuințe au fost avariate.  Autoritățile locale au raportat o explozie puternică, care s-a produs chiar la granița cu Ucraina.

În urma exploziei puternice, s-a format un crater imens de peste 20 de metri. Imaginile cu gaura uriașă din mijlocul orașului și grămezi de beton împrăștiate pe toată suprafața au început să circule pe rețelele de socializare.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22:15. Conducerea din Moscova nu a furnizat detalii cu privire la tipul armelor implicate în acest caz. Potrivit Ministerului rus al Apărării, mai multe clădiri au fost avariate, iar o anchetă este în desfășurare în prezent.

Economiștii spun că Rusia se confruntă cu probleme mari din cauza lipsei veniturilor din petrol și gaze. Guvernul rus a cheltuit deja o treime din bugetul pe 2023, iar soldele soldaților ruși au întârzie. Specialiștii spun că pe termen lung acest lucru ar putea să aducă Rusia în incapacitatea de a-și procura armele necesare pentru război.

Între timp, serviciile speciale ucrainene au pus ochii pe trădătorii care au ajutat invazia rușilor. Agenții dubli din serviciul de spionaj ucrainean au jucat un rol important în invazia orașului Herson și a centralei Cernobîl, scrie Politico.

Și din partea aliaților au început să apară probleme. Germania se opune momentan intrării Ucrainei în NATO, a transmis ministrul german al Apărării. Acesta a declarat că ușa este întredeschisă, însă nu este momentul pentru o astfel de decizie.

Și armele întârzie să apară. Ministrul ucrainean de Externe a criticat Uniunea Europeană pentru că nu și-a pus încă în aplicare planul de a furniza trupelor ucrainene muniția necesară.

"Incapacitatea UE de a implementa propria sa decizie asupra furnizării în comun de muniții Ucrainei este frustrantă", a scris oficialul pe Twitter.