MENIU

Rușii mor în explozii la Azovstal, simbolul rezistenței Ucrainei: Soldați uciși la deminarea zonei din Mariupol - VIDEO

Rușii mor la Azovstal, simbolul rezistenței Ucrainei: Mai mulți soldați, uciși în explozii când deminau zona din Mariupol

Militarii ruși care încercau să demineze zona din jurul fostului combinat Azovstal, simbolul rezistenței ucrainene din Mariupol, au fost uciși de explozia unei mine. 

Ocupanții ruși au fost aruncați în aer în timpul deminarii „Azovstal” din Mariupol. Cel puțin doi militari ruși au fost uciși de o mină, iar explozia s-a auzit în jumătate din oraș.

Anunțul a fost făcut de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andriușcenko, pe canalul său de  Telegram, scrie Unian.net.

„Astăzi, geniștii ruși, împreună cu militarii, au efectuat deminarea teritoriului uzinei Azovstal din zona furnalelor. Rezultatul: doi ruși mai puțin. (...) Explozia a fost auzită de jumătate din oraș”, a scris Andriușcenko.

Potrivit consilierului primarului din Mariupol, rușii ar fi raportat că sectorul energetic a fost aruncat în aer la Azovstal. În acest fel, Federația Rusă vrea să ascundă moartea celor de la combinat, unde de aproape o lună nu mai este niciun apărător ucrainean.

Nu este prima pierdere a rușilor în timpul deminării Azovstal. Cel puțin șase geniști ruși au murit în alte explozii pe terenul din jurul fostei uzine. Inițial se anunțase că patru militari ruși ar fi murit, iar la sfârșitul lunii mai alți doi au fost uciși de o mină. 

Aproape 2.500 de militari ucraineni - „apărătorii Mariupolului”, din Batalionul 26 al Marinei ucrainene și din Regimentul Azov sunt ținuți în captivitate de ruși după ce s-au predat în urma încheierii misiunii de război.