MENIU

Rușii mai fac un pas: șefia administrației separatiste din regiunea Harkov, încredințată fostului primar al orașului rusesc Krasnodar

Clădiri bombardate în Harkov / Foto: Arhivă Profi Media

Andrei Alekseyenko, fost primar al oraș rusesc Krasnodar, a fost numit în fruntea noii administrații instalate de Rusia în Harkov (nord-estul Ucrainei).,

Andrei Alekseyenko a demisionat, joi, din funcția de primar al orașului Krasnodar, al șaisprezecelea oraș ca mărime din Rusia. Acesta va conduce acum un nou consiliu de miniștri numit de ruși în regiunea Harkov, relatează, vineri, agenția de știri de stat rusă TASS, citând un decret al administrației locale instalate de ruși, transmite Reuters, preluat de HotNews.ro.

Regiunea, care a fost parțial ocupată de trupele ruse, înconjoară al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov.

Regiunea Harkov se află la nord de Lugansk și Donețk, pe care Moscova încearcă să le captureze în numele forțelor separatiste care și-au declarat independența față de Kiev.

Oficialii ruși au declarat anterior că zonele ocupate din Ucraina nu vor reveni niciodată sub controlul Kievului și că în toamnă ar putea avea loc referendumuri privind aderarea acestora la Rusia. Autoritățile ucrainene susțin însă că vor împiedica ca acest lucru să se întâmple.

În prezent, forțele rusești controlează mai puțin de jumătate din regiunea Harkov, mai arată sursa citată..