MENIU

Traficul prin PTF Isaccea, ÎNCHIS TOTAL din cauza atacurilor din Ucraina. Rușii au bombardat masiv Orlovka vineri dimineață - VIDEO

Bombardamente Orlovka, punctul de frontieră vecin cu Isaccea / Captură video

Val de bombardamentele rusești care a avut loc, vineri dimineață, asupra punctului de trecere Orlovka, peste mal de Isaccea. Atacurile de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră Orlovka, și nu punctele de încărcare a cerealelor, spune primarul localității Isaccea, Anastase Moraru. Oficialul local susține însă că, având în vedere distrugerile provocate de dronele rusești în Ucraina, o perioadă nu se va mai putea circula prin puntul de trecere a frontierei Isaccea, după ce pontonul de acostare a bacului a fost scufundat pe partea ucraineană. Conform informațiilor de până în prezent, mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

”Eram în Vamă și evaluam ce s-a întâmplat. Nu se va mai putea merge o vreme pentru că loviturile au vizat strict punctul de frontieră de la Orlovka, nu punctele de încărcare. Am vorbit cu partea ucraineană: 1. A fost vizat pontonul de acostare al bacului, care a căzut la fund; 2. A vizat intrarea în punctul de Vamă de la Orlovka unde în parcare erau tiruri, care au fost afectate. Nu a vizat punctele de încărcare cereale. Au fost patru drone. O perioadă nu se va mai putea folosi punctul de trecere, depinde cum se mișcă partea ucraineană ca să aducă alt ponton și cale de acces. Nu este așa ușor, e o lucrare destul de complicată”, a declarat edilul pentru G4Media.


Noi bombardamente au avut loc la primele ore ale dimineții de vineri peste mal de punctul de trecere al frontierei de la Isaccea (Tulcea).  

Este unul dintre principalele puncte vamale pe unde intră în România refugiații ucraineni după izbucnirea războiului din 24 februarie 2022.

Zona ucraineană vecină cu Isaccea a mai fost bombardată intens săptămâna trecută, atunci când punctul vamal a fost închis din cauza avarierii considerabile a malului ucrainean. Ca urmare a acestui fapt, refugiații nu au mai putut traversa Dunărea timp de mai multe ore, până când bacurile au putut funcționa din nou.