MENIU

Rusia susține că este atacată de Ucraina și revine la amenințări: Vor fi bombardate centre de comandă din KIEV

Rusia susține că este atacată de Ucraina și revine la amenințări: Va fi bombardate centrul de comandă din KIEV

Centre de comandă din capitala Ucrainei - Kiev vor fi bombardate, a anunțat Rusia. 

Armata rusă a ameninţat miercuri că va lovi centre de comandă din Kiev și a acuzat Ucraina de atacuri şi sabotaje pe teritoriul Rusiei, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

"Vedem încercări de sabotaj şi atacuri ale forţelor ucrainene asupra unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Dacă astfel de evenimente vor continua, armata rusă va lovi centre decizionale, inclusiv la Kiev, ceea ce armata rusă s-a abţinut să facă până acum", a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării, Igor Konaţenkov.

Rusia părea că a renunțat la asedierea capitalei Ucrainei, după ce, la sfârșitul lunii martie, forţele ruse s-au retras din regiunea Kiev. De la începutul invaziei, timp de o lună, rușii au încercat să încercuiască Kievul, dar nu au avut succes.

Analiștii apreciază că amenințarea lansată miercuri de Rusia ar trebui luată în considerare, mai ales că se cunoaște faptul că armata rusă este dotată cu rachete hipersonice, imposibil de distrus în zbor din cauza vitezei. Potrivit forțelor de armată ucrainene, acest tip de arme ar fi fost folosite deja de la începutul invadării Ucrainei.

În aceeași declarație de presă, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării a anunţat și că zona portului comercial Mariupol a fost cucerită complet, deși primarul orașului și armata ucraineană susțin că mai sunt regiuni din Mariupol pe care le controlează. Potrivit informațiilor vehiculate, Putin ar intenționa să sărbătorească Ziua Victoriei de la 9 mai în Mariupol, devastat de bombardamentele continue de la începutul invaziei în Ucraina.

Sursă Foto: Institutul de studiu al războiului (ISW)