MENIU

Rusia mai PIERDE un general în Ucraina! Cartierul general al Armatei 49 rămâne fără cel mai important PION

Generalul rus Yakov Rezantsev / Foto: Twitter NEXTA

Presa ucraineană, care citează Forțele Armate ale Ucrainei, anunță că generalul locotenent Yakov Rezantsev, comandantul Armatei 49 Combinate din Districtul Militar de Sud, a fost ucis, relatează NEXTA. Dacă se confirmă informația, atunci vorbim deja despre 7 generali ruși care și-au pierdut viața în prima lună de război. 

 

Informația a fost imediat preluată și de alte surse, pe Twitter, de la comentatori politici, la jurnaliști.

Potrivit lui Sergej Sumlenny, un jurnalist cu experiență în afaceri și politică, care are cunoștințe extreme despre Germania, Rusia și problemele europene, generalul locotenent rus cu două stele, Yakov Rezantsev, ar fi fost eliminat de atacul ucrainean asupra aerodromului Chirobayevka, de la Herson, acolo unde se află cartierul general al Armatei 49 ruse.

Din informațiile de până în prezent, Rezantsev a fost chiar comandantul armatei a 49-a.

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski și, totodată, șeful delegației de negocieri cu Rusia, afirma, pe Twitter, pe 20 martie, că "rata ridicată a mortalității în rândul personalului de comandă de cel mai înalt al Federației Ruse este năucitoare".

"6 generali au fost omorți: generalul-maior Tushaev, Gerasimov, Kolesnikov, Suhovetsky, Mityaev, general-locotenent Mordvichev. Zeci de colonei și alți ofițeri. Armata Rusă este total nepregătită și luptă doar cu numere/cifre și rachete de croazieră", afirma Podoliak, în urmă cu 5 zile.

Serviciile de informații occidentale estimau că aproximativ 20 de generali de top din rândul amratei lui Putin ar fi fost implicați în invazia Ucrainei, ceea ce implică o rată relativ mare de victime în timpul invaziei de 30 de zile.