MENIU

Rusia își va produce vaccinul Sputnik-V în Europa. Care este prima țară care a acceptat contractul cu Moscova

Italia va produce vaccinul Sputnik-V. Foto: Profi Media

Rusia a ajuns la un acord cu Italia privind producția vaccinului Sputnik-V în această țară. Firma Adienne Pharma & Biotech SA, cu sediul în Elveția, a anunțat, marți, că va produce serul la facilitatea sa din Milano. 

Acesta este primul acord care prevede producția vaccinului rusesc în Europa. Fondul suveran al Rusiei (RDIF), care se ocupă de comercializarea serului, a transmis că poartă astfel de discuții și cu Germania și Franța. 

”Sunt multe regiuni din Italia care sunt entuziasmate la ideea de a primi vaccinul Sputnik, pe care vor de asemenea să îl producă. Avem un parteneriat în Germania şi discutăm de asemenea cu mai multe companii franceze”, a declarat, recent, directorul RDIF, Kirill Dmitriev.

Acesta a mai spus că producția Sputnik-V în Italia ar putea începe în iunie. Calendarul depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor italiene de reglementare.

Președintele firmei Adienne Pharma & Biotech SA, Francesco Di Naro, a precizat că nu poate stabili, pentru moment, o ţintă de producţie.

Chiar dacă Rusia a fost prima țară care a aprobat utilizarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru publicul larg, a fost mai lentă decât unii dintre rivalii săi când vine vorba de majorarea producţiei.

În prezent, vaccinul Sputnik-V se află în analiza Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Cu toate acestea, Ungaria, Cehia și Slovacia au comandat deja serul rusesc. 

Agenția Europeană a Medicamentului NU vrea autorizarea de urgență a vaccinului rusesc Sputnik V. Care este motivul

Dacă va fi autorizat pentru administrarea în UE, Moscova a anunțat că este gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.