MENIU

Rusia, Iranul și Siria, mesaj amenințător pentru America lui Trump

Întânire tripartită Iran, Siria, Rusia

Rusia, Iranul și Siria au avertizat, vineri, Statele Unite, cu privire la pericolele la care se expun dacă mai lansează un bombardament asupra regimului lui Bashar Al-Assad și au solicitat probe cu privire la presupusul atac chimic de săptămâna trecută.

Ministrul de Exerne al Rusiei, Serghei Lavrov, care i-a invitat la Moscova pe omologii săi din Siria și Iran, a denunțat încă o dată atacul SUA de săptămâna trecută din Siria vorbind de o "violare gravă" a legilor internationale.

Orice act dimilar de agresiune va atrage "consecințe grave nu doar pentru securitatea regională, ci chiar pentru  securitatea globală", a precizat Lavrov, citat de Business Insider.

Ministrul de externe sirian Walid Moallem a spus că întâlnirea tripartită de la Moscova a transmis "un mesaj puternic" pentru Washington. Și șeful diplomației din Iran, Mohammad Javad Zarif, a insistat că orice acțiune unilaterală a SUA este inacceptabilă.

Serghei Lavrov s-a arătat sceptic cu privire la probele invocate de SUA după atacul chimic și a cerut implicarea unui grup de experți din mai multe țări.

Întâlnirea tripartită Iran, Siria, Rusia a dus la concluzia că atacul SUA "a subminat eforturile de pace din Siria".

Mai multe articole despre:
Iran Rusia Siria războiul din siria