MENIU

Rusia începe imunizarea în MASĂ săptămâna viitoare, la ordinul lui Putin: ”Vaccinul nostru este cel mai bun din lume”

Vladimir Putin

Valdimir Putin a cerut guvernului, miercuri, să înceapă vaccinarea în masă a populației împotriva noului coronavirus săptămâna viitoare. Liderul rus a dat asigurări că vaccinul dezvoltat de țara sa, Sputnik-V, este ”cel mai bun din lume”.

”Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare. Vaccinul rus este cel mai bun din lume”, a declarat Putin la o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă.

În replică, Vicepremierul Tatiana Golikova a dat asigurări că autorităţile vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare începând cu 18 ianuarie, potrivit Agerpres

Rusia a demarat campania de vaccinare anti-Covid în decembrie. În al doilea val al pandemiei, autoritățile nu au mai impus carantina, oficialităţile de la Moscova susţinând că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea virusului. În prezent, este a patra cea mai afectată țară din lume, după SUA, India și Brazilia. 

Miercuri, autoritățile au raportat 22.850 de noi infectări, bilanțul total depășind 3,47 milioane de cazuri de Covid-19. Numărul deceselor se ridică la 63.370, în creștere cu 566 față de ziua precedentă. Din totalul pacienților, 2.300 sunt la Terapie Intensivă.