MENIU

Rusia începe, astăzi, pregătirile pentru umplerea cu gaz a Nord Stream 2

Gazoduct Nord Stream 2

Rusia va începe, astăzi, pregătirile pentru umplerea cu gaze naturale a primei din cele două gazoducte Nord Stream 2, pe parcursul următoarelor luni. 

„Partea offshore a unei conducte a Nord Stream 2 a fost finalizată. Așezarea conductelor a fost finalizată pe 4 iunie 2021, iar conectarea a fost realizată astăzi (ieri, n.r.). Secțiunile de conducte offshore din Rusia și Germania au fost astfel interconectate”, se arată într-un comunicat al Nord Stream 2, citat de G4Media.ro.

Nord Stream 2, care traversează Marea Baltică din Rusia către Germania, ocolind Ucraina, a fost criticat de Statele Unite, care afirmă că gazoductul va mări dependenţa Europei de gazele ruseşti.

Vă reamintim că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat încă de săptămâna trecută că proiectul este gata să înceapă pomparea gazului către Germania, ultima etapă urmând să fie finalizată, deoarece noua administraţie americană caută relaţii bune cu „partenerii cheie din Europa”.

Odată ce Nord Stream 2 este terminat, acesta va dubla volumul anual al traseului existent la 110 miliarde de metri cubi, mai arată sursa citată.