MENIU

RUSIA face mobilizare „din ușă în ușă” în zonele ocupate din Ucraina - Cum au ajuns pe front, din greșeală, peste 300 de ruși din Siberia

RUSIA face mobilizare „din ușă în ușă” în zonele ocupate din Ucraina - Cum au ajuns pe front, din greșeală, ruși din Siberia

Rușii forțează localnicii din zonele ocupate din Ucraina să lupte alături de Armata Roșie. În timp ce campania de mobilizare se duce „din ușă în ușă” în Ucraina, în Rusia, sute de oameni au fost trimiși acasă după decizii greșite ale mai multor șefi din Armată.

Autorităţile ucrainene susțin că armata rusă continuă campania de recrutare în zonele ocupate. Ruşii efectuează controale „din uşă în uşă" în zonele ocupate din Ucraina, în căutarea tinerilor de vârstă de recrutare, au declarat, luni, reprezentanţi ai armatei ucrainene, scrie CNN.

Forţele ruseşti au intensificat și verificările de documente la punctele de control, făcând „cât mai dificilă” părăsirea zonelor ocupate. Oficialii ucraineni au avertizat de mai mult timp că Rusia va recruta ucraineni din zonele ocupate pentru a-i folosi drept „carne de tun" în război.

„În teritoriile ocupate temporar, măsurile de mobilizare continuă, în timpul cărora forţele de ocupaţie efectuează controale din uşă în uşă şi fac liste cu bărbaţi de vârstă de recrutare", a anunțat Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei, notează CNN.

Mobilizarea forțată a rușilor pentru războiul din Ucraina își arată primele eșecuri. Ritmul și măsurile haotice din timpul campaniei de mobilizare au trimis mai mulți ruși pe front. De exemplu, în Orientul Îndepăratat, în Yakuția, din Siberia Orientală, sute de oameni au fost trimiși pe frontul din Ucraina din greșeală, scrie Nexta. Aproximativ 300 de locuitori din Yakuția au revenit acasă după greșeala de mobilizare, a anunțat președintele parlamentului republicii, Nikolai Bugaev, potrivit presei ruse.

Centrul coordonator al camerei, potrivit acestuia, a primit 209 cereri pe probleme de mobilizare parțială, pentru ajutor psihologic serviciul psihologic al centrului a fost solicitat de 63 de ori în trei zile.

„În birourile militare de evidență și înrolare s-au deschis comisii medicale, care efectuează un control medical primar al celor chemați la mobilizare parțială. De asemenea, sediul de asistență a mobilizaților continuă să funcționeze. Un număr semnificativ de saci de dormit și echipamente suplimentare au fost trimise în teritoriile Khabarovsk și Primorsky ”, a mai spus președintele Camerei din Yakuția.

Pe 24 septembrie, șeful republicii Yakuția - Aisen Nikolaev, ar fi recunoscut deciziile greșite de mobilizare. Astfel, că printre cei mobilizați s-au numărat și tați cu mulți copii.

Nici centrul Rusiei nu a fost ocolit. Și în Sankt Petersburg au fost înregistrate cazuri similare, ca și în alte regiuni.

Iar în teritoriul din sud-estul Rusiei - Khabarovsk, aproximativ jumătate dintre cei chemați la război au fost trimiți acasă de la birourile militare de înregistrare și înrolare, din cauza unor decizii greșite de mobilizare. Comisarul militar a fost înlăturat din funcie, mai relatează presa rusă.