MENIU

Rusia este gata să oprească livrările de gaze și petrol către ţările care-i impun plafoane de preț

Vladimir Putin (arhivă)

Rusia a ameninţat vineri că va înceta să vândă petrol şi gaz natural acelor ţări care-i impun plafoane de preţ pentru aceste resurse energetice, așa cum au propus miniștrii de Finanțe din statele grupului G7.

Moscova consideră că impunerea unor restricții de genul plafonării vor destabiliza semnificativ piaţa globală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''Companiile care impun plafoane de preţ nu se vor număra printre cele care primesc petrol rusesc'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, confirmând afirmaţii asemănătoare făcute în ziua anterioară de vicepremierul rus Aleksandr Novak.

''Pur şi simplu nu vom coopera cu ei pe principii care nu sunt de piaţă'', a insistat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Miniştrii de finanţe ai statelor din G7, reuniți vineri prin videoconferinţă, ar putea conveni impunerea unui plafon de preţ pentru petrolul cumpărat din Rusia, considerând că în acest fel ar putea diminua veniturile cu care Moscova îşi finanţează armata în războiul contra Ucrainei.

Mai multe articole despre:
rusia plafonare plafonar rusia taie gazele