MENIU

Rusia caută soluția minune! Cine nu se vaccinează ar putea rămâne fără VOTCĂ

Vaccinarea bate pasul pe loc în Rusia

Autoritățile din Rusia ar putea introduce o restricție care ar schimba în mod radical atitudinea rușilor față de vaccinarea anti-COVID. Este vorba de o reglementare care le-ar restricționa persoanelor nevaccinate posibilitate de a cumpăra băuturi alcoolice.

Un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk a avansat ideea ca toți cei care nu pot dovedi că sunt vaccinați să nu mai poată cumpăra băuturi alcoolice, potrivit Daily Mail.

Măsură a fost propusă, inițial, de managerul unui restaurant din Ekaterinburg, care a justificat că o astfel de inițiativa i-ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool.

Din 18 octombrie, în mai multe zone din Rusia a fost introdus un sistem de verificare a vaccinări în baza codurilor QR, similar certificatului verde european. În multe spațiile publice, magazine, localuri și instituții accesul este permis doar celor care dovedesc că sunt vaccinați, au un test de coronavirus negativ sau s-au recuperat recent de Covid.

Potrivit Reuters, aproximativ o treime din populația de 144 de milioane a Rusie era complet vaccinată la jumătatea lunii octombrie, iar 50 de milioane au primit o singură doză.