MENIU

Rusia anunță că va deschide prima REDACȚIE de știri în SPAȚIU! De unde vor transmite jurnaliștii spațiali

Astronaut FOTO: Roscosmos Agency

Agenția de presă TASS controlată de Kremlin, a anunțat că va deschide prima redacție permanentă de știri la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), relatează The Moscow Times.

’’Un proiect special de educație și iluminare derulat de Roscosmos și TASS urmează să popularizeze activitățile Rusiei în spațiu”, a declarat Dmitri Rogozin, directorul agenției aerospațiale a Rusiei.

Cosmonautul Alexandr Misurkin va relata despre activitățile cotidiene de la bordul stației care orbitează Pământul, potrivit TASS.

Misurkin va fi lansat în spațiu cu destinația ISS pe 8 decembrie cu o legitimație de presă ca parte a unui acord de colaborare semnat între Rogozin și Serghei Mihailov, directorul general al TASS.

’’Am luat în vizor ideea ca spațiul să fie ținta expansiunii organizației noastre de presă”, a afirmat Mihailov.

Cei doi au anunțat colaborarea dintre instituțiile pe care le conduc după ce în urmă cu o lună Rusia a lansat o misiune care să filmeze primul film în spatiu, tot la bordul ISS.

Anunțul comun făcut de Rogozin și Mihailov vine după ce forțele armate ruse au confirmat că au testat luni o rachetă antisatelit ce a generat un nor cu mii de fragmente pe orbită.

NASA și Agenția Spațială Europeana au criticat dur testul, afirmând că el a fost iresponsabil și periculos pentru membrii echipajului de la bordul ISS.

Moscova a respins acuzațiile și a acuzat Statele Unite de testarea propriilor arme antisatelit.

Mai multe articole despre:
astronauti stiri redactie spatiu