MENIU

Rusia, anunț îngrijorător: s-au descoperit mai multe MUTAȚII ale coronavirusului în Siberia

Rusia, anunț îngrijorător: s-au descoperit mai multe MUTAȚII ale coronavirusului în Siberia

Tot mai multe mutații ale virusului Sars-Cov-2 au fost semnalate în Siberia, anunță Anna Popova, șefa Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației.

"Am identificat anumite schimbări în proteine, iar aceste semne ne determină să mergem pe ipoteza că Siberia dezvoltă propria variantă de coronavirus, cu mai multe mutații", a spus Anna Popova, potrivit Reuters. 

Și totuși, spune aceasta, niciuna din mutațiile identificate nu ar fi sporit gradul de contagiozitate a virusului. În plus, momentan nu se poate vorbi despre o creștere a riscului de mortalitate în rândul pacienților care au dezvoltat astfel de mutații. 

Popova a declarat că analiza genomului coronavirusului intern și de provenieță străină a dus la concluzia că au fost importate masiv tulpini din Europa de vest, dar niciuna din China. 

Pe de altă parte, Popova a dat asigurări că se fac studii pentru al doilea vaccin rusesc anti-Covid, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vector, din Siberia. 

Testele clinice vor fi făcute la început pe pacienți cu vârsta de peste 60 de ani, urmând ca, în decembrie, să se înceapă și testarea pe copii. 

Cu peste 1.900.000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemiei, Rusia se află pe locul 5 la nivel mondial în ceea ce privește numărul de cazuri, după Statele Unite, India, Brazilia și Franța. 

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Rusia depășește deja 33.000.