MENIU

Rusia a testat racheta hipersonică. Putin jubilează: "Banii americanilor, aruncați la gunoi"

Rusia a testat noua rachetă hipersonică Kinjal (Pumnal, în limba rusă - n.r.), despre care susţine că este capabilă să evite scutul antirachetă al SUA, ţară pe care Kremlinul o acuză că provoacă o nouă cursă a înarmării la nivel mondial.

Lansarea a avut loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat respectiva rachetă şi restul arsenalului strategic rus la 1 martie, în timpul discursului său privind starea naţiunii.

Racheta Kinjal, care are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul, a lovit o ţintă într-un poligon militar, a informat Agerpres. "Nu are seamăn în lume", se menţionează în comunicatul oficial remis de autoritățile ruse.

Într-un interviu acordat postului NBC, Vladimir Putin a dat asigurări că, graţie noului arsenal rus, "toţi banii contribuabililor americani" investiţi în scutul antirachetă "au fost aruncaţi la gunoi".

Putin a reamintit că, la jumătatea deceniului trecut, el a avertizat Casa Albă cu privire la consecinţele unui sistem antirachetă global: "Le-am spus: Înţelegeţi că va trebui să ne dezvoltăm propriile sisteme de armament ofensiv pentru a menţine echilibrul, pentru a vă depăşi scutul".

Mai multe articole despre:
Rusia rachetă Vladimir Putin