MENIU

Rusia a lansat 76 de rachete în atacul de vineri! Regiunea Kiev a fost ţinta principală: Instalaţii energetice afectate

Rusia a lansat 76 de rachete în atacul de vineri!

Rusia a lansat vineri dimineaţă 76 de rachete asupra Ucrainei, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar pentru prima dată acestea au fost lansate şi de bombardiere strategice.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 60 din cele 76 de rachete lansate de Rusia asupra Ucrainei vineri dimineaţă, potrivit comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujni.

Dintre cele 76 de rachete, 72 au fost rachete de croazieră (X-101, 'Kalibr', X-22) şi 4 rachete aeriene ghidate (X-59), fiind vizată infrastructura critică ucraineană.

Un purtător de cuvânt al administraţiei militare a regiunii Kiev a declarat că numai aici au fost doborâte 37 din cele 40 de rachete ruseşti lansate.

La rândul său, guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că apărarea aeriană a doborât 10 rachete deasupra acestei regiuni din centrul Ucrainei.

Ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că ultimele atacuri cu rachete ruseşti au avariat nouă instalaţii energetice.

Mai multe articole despre:
rusia razboi rachete atacuri