MENIU

Rusia a interzis importurile de carne de vită şi de bovine din România

Rusia a interzis importul de bovine şi de carne de vită provenită din România

Începând de astăzi, Rusia a suspendat importurile de carne de vită şi de bovine din România. Autoritatea sanitar-veterinară din Federaţia Rusă a precizat că decizia este temporară şi a fost cauzată de o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină, cunoscută drept boala vacii nebune.

Moscova avertizase în legătură cu această măsură la începutul lunii iulie. Atunci autorităţile sanitar-veterinare din România au contrazis informaţiile şi au precizat că Rusia nu importă bovine, carne de vită sau produse din carne din România.

Iar epidemia la care se făcea referire era doar un caz izolat, ce nu punea în pericol sănătatea publică. Oficialii ANSVSA susţin că la noi nu s-a înregistrat niciodată forma clasică a bolii.

În iunie România a primit din partea Organizaţiei Internaţionale de Epizootii certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru boala vacii nebune. Pentru acest standard, România a făcut analize timp de şapte ani.

Decizia Rusiei vine după ce Vladimir Putin a ordonat guvernului să elaboreze măsuri de ripostă la noile sancţiuni europene şi americane.

Mai multe articole despre:
Rusia România importuri carne de vită