MENIU

Rusia a anunțat că l-a identificat pe ASASINUL Dariei Dughina. Acuzații directe către Ucraina

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a anunțat, luni, că a identificat persoana care a pus la cale asasinarea jurnalistei Daria Dughina, fiica ideologului lui Vladimir Putin. Rusia a anunțat că atacul a fost pregătit și comis de serviciile speciale ucrainene.

"Executorul este cetățean al Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a ajuns în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, născută în 2010", a precizat FSB, potrivit RIA Novosti.

FSB a precizat că, după comiterea crimei, "Vovk împreună cu fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia".

Potrivit FSB, "pentru a organiza asasinarea Duginei și a obține informații despre stilul ei de viață, au închiriat un apartament la Moscova, în casa în care locuia defunctul".

Pentru a monitoriza pe fata lui Dughin, suspecții au folosit o mașină Mini Cooper, iar la intrarea în Rusia au fost folosite numerele Republicii Populare Donețk - E982XN DPR, la Moscova - kazahstan - numere - 172AJD02, iar la plecare - ucraineană - AH7771IP.

 

"În ziua crimei, Vovk și Șaban se aflau la festivalul literar și muzical "Tradiția", unde Dughin a fost prezentă în calitate de invitat de onoare", se arată în raport, citat de Interfax.

FSB a raportat că materialele de anchetă au fost transferate comitetului de anchetă al Federației Ruse.

Mașina în care se afla fiica ideolougului lui Putin, ea însăși figură importantă a aparatului de propgandă al Kremlnului, a murit pe loc, sâmbătă, după ce autoturismul în care se afla a fost aruncat în aer, în apropiere de Moscova.

Mai multe articole despre:
daria dughina dughin ideologul lui putin