MENIU

Rușii au lovit Memorialul Holocaustului din Kiev, cel mai mare mormânt comun al evreilor uciși de naziști în Europa

Atacul cu rachete asupra turnului TV din Kiev a lovit și Memorialul Holocaustului Babyn Yar, ridicat pe locul unuia dintre cele mai teribile masacre comise de naziști în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Între 70.000 și 100.000 de evrei, aproape întreaga populație a Kievului, au fost uciși sau au murit din cauza regimului de exterminare.

Anunțul privind bombardarea Babyn Yar a fost făcut chiar de președintele Volodimir Zelenski. 

"Ce rost mai are să spunem "așa ceva nu se va mai repeta" timp de 80 de ani, dacă lumea tace atunci când bombele cad pe același loc la Babyn Yar? Cel puțin 5 morți. Istoria se repetă," a scris liderul de la Kiev.

"Rusia a lansat un atac cu rachete... Acești răufăcători ucid victimele Holocaustului pentru a doua oară,” a scris și Andri Yermak, șeful cabinetului prezidențial. 

Natan Sharranksy, fostul șef al Agenției Evreiești, a emis o declarație dură, spunând: „Noi, la Centrul Memorial al Holocaustului Babyn Yar, construit pe cel mai mare mormânt comun al Holocaustului din Europa, lucrăm pentru a păstra memoria istorică după decenii de suprimare sovietică. a adevărului istoric, astfel încât relele trecutului să nu se poată repeta niciodată. Nu trebuie să permitem adevărului să devină - încă o dată - victima războiului," a afirmat liderul comunității evreiești, citat de The Jerusalem Post.