MENIU

RULAJ de personal de 30% la BCR, mai ceva decât într-un call-center

BCR, cea mai mare bancă din România şi cel mai mare finanţator al economiei, a înregistrat în 2013 un rulaj de personal de 31,4%, potrivit datelor publicate de Erste Group - banca-mamă, nivelul fiind comparabil doar cu cel regăsit în call-centere.

Rata de peste 30% este dublă faţă de cea raportată pentru filiala Erste din Ungaria, care de asemenea se confruntă cu probleme mari şi a recurs la reduceri de personal. În Austria rulajul de personal a fost de numai 5% anul trecut.

La BCR, cu excepţia grupei de vârstă de până la 30 de ani, plecările de oameni au fost determinate preponderent de decizii ale angajatorului, scrie Ziarul Financiar.

Cea mai mare rată de rulaj determinată de decizia băncii, de 32%, a fost înregistrată pe segmentul de vârstă 41-50 de ani. În grupa de peste 50 de ani această rată de fost de circa 25%, mulţi angajaţi acceptând pachetele compensatorii generoase, potrivit informaţiilor de pe piaţă.

Anul trecut BCR a închis 60 de unităţi şi şi-a redus personalul cu peste 1.000 de oameni, până la 6.128. BRD, a doua mare bancă de pe piaţă, a raportat pentru 2013 un rulaj de personal de 10,6%, din care 6% turnover voluntar. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
BCR