MENIU

Rugaciuni catre Sfantul Dumitru, Izvoratorul de Mir

Rugaciuni catre Sfantul Dumitru, Izvoratorul de Mir

RUGACIUNI SFANTUL DUMITRU. Pe 26 octombrie are loc o mare sarbatoare pentru toti crestinii. Romanii il omagiaza pe Sfantul Dumitru, Izvoratorul de Mir, unul dintre martirii care a murit pentru credinta sa in Dumnezeu.

Iata mai jos doua rugaciuni puternice catre Sfantul Dumitru:

RUGACIUNI SFANTUL DUMITRU: 1. „Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu si harazit sa ocupi functia de proconsul, in timpul crudului persecutor al crestinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a ingaduit sa poti vesti cu mai multa usurinta si autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii.

Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a castiga fericirea vesnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la inchisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al crestinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigasilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei.
Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta.

Citeste continuarea pe Revista Teo

Mai multe articole despre:
sfântul Dumitru rugăciune