MENIU

Rugăciunea preferată a regelui Mihai, pe care a găsit-o pe o foaie de hârtie

Regele Mihai

Rugăciunea care l-a impresionat cel mai mult pe regele Mihai a fost găsită de acesta pe o foaie de hârtie, nu știa cine îi este autorul sau cine a scris-o, însă a păstrat-o lângă el de-a lungul întregii vieți.

Rugăciunea preferată a regelui Mihai vorbește despre semnul egal pus de Dumnezeu între toți oamenii:

"Părinte ceresc, care ai făcut oamenii după asemuirea Ta, care-i iubești pe toți, nu îngădui ca familia noastră să se desprindă de Tine, făurind bariere de rasă sau culoare.

Precum Fiul Tău, Mântuitorul nostru s-a făcut dintr-o femeie evreică, s-a bucurat de credința unei femei siriene și a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au căutat și a lăsat să-i poarte crucea un african, așa învață-ne și pe noi să-i primim la fel pe toți, de toate rasele, ca pe moștenitorii Împărăției lui Iisus Hristos, Domnul nostru".

Regele povestește, în dialogurile cu Mircea Ciobanu din anul 1991, că a găsit această rugăciune pe o foaie de hârtie și că cel care o transcrisese a uitat să noteze și numele autorului ei.

"Se referă la un singur lucru, la semnul egal pe care Dumnezeu l-a pus între oameni. Felul cum este gândită o face prețioasă, mă emoționează ori de câte ori o redescopăr", a mărturisit regele.

Fostul monarh al României a mărturisit și care este gândul care l-a impresionat cel mai mult de-a lungul vieții:

"Am găsit mai demult scris pe o placă de faianță următoarele cuvinte:

- A fi tăcut este o umilință.

- A fi tăcut când e vorba de defectele altora este caritate.

- A fi tăcut în a nu rosti cuvinte inutile este penitență.

- A fi tăcut la locul și la timpul potrivit este prudență.

- A fi tăcut când îți duci crucea este eroism".

Mai multe articole despre:
regele Mihai