Rostopasca, planta care te ajută în peste 150 de afecţiuni. Vindecă bolile de ficat şi cancerul
Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta erbacee perena, care infloreste incepand cu luna mai, pana la inceputul toamnei. In limba latină, coeli donum înseamnă "darul cerului", un nume care arată cât de mult o apreciau anticii. In prezent, rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze si pana la cancer sau la infectiile virale.
Rostopasca poate fi utilizata sub forma de ceai, tinctura, pulbere, infuzie combinata sau ca si catapalsma.
Iata mai jos doar cateva indicatii terapeutice ale rostopascai:
Boli ale ficatului – in acest caz, rostopasca se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit de 4 ori pe zi, in cure de 3 saptamani, cu 7-10 zile de pauza. Este un remediu excelent pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute in urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei.
Cancer – sucul de rostopasca aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar si pe tumorile exteriorizate, face adevarate minuni, in timp ce pulberea administrata intern amelioreaza starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de lingurita de pulbere de rostopasca de 4 ori pe zi, in cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauza. Este un remediu cu efecte imunomodulatoare (ajuta la distrugerea celulelor maligne de catre sistemul imunitar) si cu o posibila actiune citostatica directa. Conform cercetatorilor straini, substantele active din rostopasca sunt eficiente in cancerul pancreatic, ovarian, faringian, de colon, de san si de ficat, scrie sfatnaturist.ro.
Herpesul bucal si genital – se combat eficient, atat intern, cat si extern, cu ajutorul tincturii de rostopasca. Intern, se administreaza cate o lingurita de tinctura de 3 ori pe zi in cure de 12 zile. Extern, se combina tinctura de rostopasca, in proportii egale, cu tinctura de propolis, si se aplica prin picurare pe zona afectata, de 4-6 ori pe zi. Efectele sunt rapide si de durata.