MENIU

Roșiile țuguiate, risc pentru sănătate. Motivul uluitor pentru care NU trebuie să le mai consumi

Au împânzit deja piețele, dar roșiile cu moț nu sunt deloc recomandate pentru consum. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

Vrei să alegi doar roşii sănătoase atunci când faci piaţa? Pentru aceasta, trebuie să acorzi atenţie formei, culorii, texturii, cât şi mirosului roşiilor.

De multe ori, calitatea şi gustul acestora dezamăgesc şi te fac să te întrebi cum alegi roşii sănătoase.

Evită roşiile cu “moţ”!

În ultimii ani, au apărut pe piaţa din România roşiile ţuguiate pe care foarte multă lume le cumpără.

Motivul pentru care acea malformaţie apare este utilizarea excesivă a stimulentului de coacere Ethrel şi a stimulentului şi pesticidului de tip hormonal 2.4-D.

Cercetătorii buzoieni de la Staţiunea Legumicolă spun că substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

"Aceste substanţe sunt periculoase atat pentru planta cat si pentru mediu, dar in special pentru om. Nu intamplator o parte din ele au fost scoase de pe lista oficiala si nu ma au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul Romaniei, dar din pacate, asa cum stiti, totul este posibil la noi. Circula aceste substante in randul cultivatorilor pentru ca vorbim de bani, de castig si, sigur, sunt de regula cancerigene", explică un cercetător.

Mai multe articole despre:
rosii rosii tuguiate rosii tugui