MENIU

Romeo a devenit înger păzitor pentru un bebeluș: Jandarmul i-a salvat viața după ce s-a înecat cu lapte

Sâmbătă, un bebeluș a fost la un pas de tragedie într-un cartier din Oradea, dar a fost salvat de un jandarm aflat în timpul liber, devenind astfel un adevărat erou. Incidentul a avut loc când micuța a început să se înece cu lapte, iar intervenția rapidă a jandarmului a fost crucială pentru salvarea sa.

Intervenția rapidă a jandarmului

În dimineața respectivă, jandarmul Romeo Jarca, care se afla într-o pauză, a auzit strigătele disperate ale unei mame și ale bunicii. Acestea cereau ajutorul pentru un bebeluș inconștient, cu căile aeriene obstrucționate din cauza inhalării de lapte. Fără a ezita, Romeo Jarca a urcat în mașină și s-a îndreptat spre sursa strigătelor.

La fața locului, jandarmul a găsit copilul într-o stare critică. Acesta nu răspundea la stimulii externi și părea să nu aibă nicio reacție. Jarca a acționat prompt, așezând bebelușul pe antebrațul său, cu fața în jos, și aplicând lovituri interscapulare (între omoplați) pentru a-i elibera căile respiratorii.

Grație intervenției rapide a jandarmului, fetița a fost stabilizată și apoi a fost preluată de un echipaj medical. După ce a fost monitorizată timp de 24 de ore, starea micuței s-a îmbunătățit considerabil. Mama bebelușului a transmis recunoștința sa profundă jandarmului printr-o postare pe Facebook. „Mulțumim din suflet pentru ajutorul acordat. Suntem recunoscători domnului pentru tot ce a făcut azi pentru noi! Nu avem cuvinte suficiente pentru a exprima recunoștința noastră. Nu îl cunoaștem personal, dar sperăm să îi putem mulțumi și față în față”, a scris mama.

Un exemplu de curaj și spirit civic

Reprezentanții Jandarmeriei Bihor au descris intervenția lui Romeo Jarca ca fiind un exemplu de curaj și dedicare. „Omul potrivit la locul potrivit nu este un clișeu, ci o realitate în cazul colegului nostru. Romeo a demonstrat ce înseamnă să fii cu adevărat dedicat meseriei și comunității”, au transmis aceștia într-o postare pe Facebook.

Actul de eroism al jandarmului Romeo Jarca a reamintit tuturor de importanța intervenției rapide și a dedicării în profesia de salvator, fiind un model de urmat pentru toți cei care se află în situații critice.