MENIU

Românul care a inventat FARFURIA ZBURĂTOARE. Invenţia a fost brevetată de OSIM

Românul care a inventat farfuria zburătoare

Aristide Balcu, fost şofer de autobuz, care are doar şapte clase, a obţinut brevet de invenţie pentru o maşinărie de zbor care seamănă cu un OZN, după patru decenii în care a făcut sute de schiţe.

Focşăneanul Aristide Balcu (71 de ani) este deţinătorul unei invenţii pe care o consideră revoluţionară, brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), scrie adevarul.ro.

Invenţia, denumită "Aeronavă cu dislocarea fluidului prin învârtire", este, în fapt, o farfurie zburătoare, menită, în opinia creatorului ei, să ofere mai multă siguranţă în zbor decât avioanele.

"Aparatul este format dintr-un ansamblu de turbine cuplat la un complex de axe concentrice, astfel că maşina pluteşte în aer, deplasându-se prin rotire. Îi ia doar o secundă pentru o întoarcere la 180 de grade şi oferă foarte multă siguranţă celor care o folosesc, nefiind nevoie de pistă de aterizare sau de un aeroport. Farfuria zburătoare este prevăzută cu cabină pentru pilot, rotativă, pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună, dar şi cu o sală pentru călători, în care pot intra de la zeci până la sute de persoane", spune inventatorul maşinăriei.

În rest, farfuria zburătoare porneşte cu un motor clasic, pe motorină sau benzină, înălţimea de zbor fiind nelimitată.

Focşăneanul care a inventat farfuria zburătoare Ideea i-a venit din joacă Aristide Balcu, fost şofer, spune că a muncit la proiect mai bine de patru decenii, însă în primii opt ani a finalizat 99% din planuri. Bărbatul a terminat doar şapte clase, neavând bani să mai meargă la şcoală, dar se consideră un bun autodidact, pasionat de fizică.

Ideea construirii „OZN-ului” i-a venit încă din copilărie, după ce a aruncat o bucată de tablă în aer şi a văzut că străpunge aerul cu mai multă forţă decât orice. "Nu m-am împăcat niciodată cu ideea să rămân doar un şofer. Nu mi-au plăcut avioanele, cum le vedeam eu pe sus. Cu elicea afară, aerul care se înfiletează, ce mai, dezavantaje mari! Acest lucru m-a pus într-o dilemă. M-am apucat de proiect, care avea deja o formă concretă când aveam 26 de ani".

Citeşte mai mult pe adevarul.ro.