MENIU

Romaniţa Iovan, GEST EMOŢIONANT faţă de sătenii din Horea în AMINTIREA lui Adrian Iovan

<p>ROMANIŢA IOVAN, fosta soţie a lui <a href="http://www.realitatea.net/tag/adrian-iovan_17442" target="_blank"><strong>ADRIAN IOVAN</strong></a></p>

Cei 300 de săteni care au căutat epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni au fost invitaţi la parastasul lui Adrian Iovan, organizat în comuna Horea, de Romaniţa, fosta soţie a pilotului decedat, scrie ziarulring.ro.

Aceasta vrea ca la masă să participe toţi locuitorii comunei. Parastasul de 40 de zile pentru comemorarea pilotului Adrian Iovan va "beneficia" de o prezenţă extrem de numeroasă. Romaniţa Iovan i-a invitat, pe 22 februarie, pe toţi sătenii din comuna Horea care au căutat rămăşiţele avionului prăbuşit. Este vorba de peste 300 de oameni, la care se vor adăuga supravieţuitorii accidentului, fiica lui Adrian Iovan, arhiepiscopul de Alba, Irineu, preoţi din două judeţe, Cluj şi Alba, precum şi rude şi prieteni ai celui decedat.

"Romaniţa vine cu un grup de prieteni de-ai lui Iovan, piloţi. Parastasul este al familiei, noi suntem lângă ei, participăm, sprijinim. Nu am luat încă legătura cu familia Aurei, că i-am văzut că sunt supăraţi, săracii, dar sigur îi vom contacta. I-am cerut permisiunea doamnei Romaniţa să chemăm şi rudele Aurei şi a spus că nu are nimic împotrivă. Romaniţa Iovan organizează parastasul şi mi-a spus că vrea să dea o masă la toată lumea acolo. Nu ştiu din ce va fi compusă masa, dar Romaniţa a vorbit cu bucătărese din sat să prepare bucatele", ne-a declarat fostul deputat Corneliu Olar.

Transport cu sănii trase de cai şi tractoare Pentru că drumul până la epavă a fost distrus, transportul până la locul accidentului, unde va avea loc slujba, va fi extrem de dificil. "Drumul sigur nu va fi reparat până atunci, dar vom pregăti sănii cu cai, tractoare, maşini de teren, să putem ieşi altfel. S-a circulat noaptea şi s-a adus şi epava, a fost şi zăpada cam moale atunci şi, mergându-se cu TAB-uri, cu utilaje grele, s-a frământat drumul şi s-a distrus. Acum se mai poate circula foarte greu, doar cu căruţa. Sătenii nu prea mergeau cu maşina când era ploaie, să nu se strice drumul. Am demarat deja proiectele tehnice pentru drumuri, dar nu avem atâţia bani să le reparăm pentru ca să se poată circula cu maşinile, că nu merge nimeni pe jos 12-13 kilometri, cât este din centrul comunei", ne-a mai spus fostul deputat Corneliu Olar.