MENIU

Românii se pot vaccina FĂRĂ programare, de vineri. Ce ser anti-Covid li se va administra

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV) a anunțat că, de vineri, persoanele interesate se pot imuniza împotriva noului coronavirus cu AstraZeneca în centrele care au locuri disponibile, fără a se înscrie pe listele de așteptare și fără programare. 

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook RO Vaccinare. 

CNCAV recomandă ca locurile disponibile să fie verificate în harta interactivă din platforma de vaccinare. 

Persoanele care vor să se vaccineze nu trebuie să aibă simptome Covid-19. Când merg la centrul de vaccinare, acestea trebuie să aibă asupra lor un document de identitate.

Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, mai precizează sursa citată. Harta interactivă este disponibilă pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare

Citește și: ”Campania de vaccinare ACCELEREAZĂ. Peste 400 de centre fără liste de așteptare”