MENIU

Românii „se bat” cu alți est-europeni pe locurile din zonele turistice din Londra

„Popor de bicicliști”, monșer!

Grupuri de est-europeni, în principal români, sunt implicate zilnic în violenţe pentru a ocupa zone centrale din Londra unde pot câştiga bani de la turişti, informează Daily Mail.

Jurnaliștii de la „Daily Mail” notează că est-europeni agresivi şi „teritoriali” ce poartă măşti verzi şi costume Jedi se bat zilnic în Piaţa Trafalgar pentru locurile unde pot fi statui mişcătoare, mai ales în zonele în care se poate câştiga până la 20 de lire pe zi de la turişti, notează, transmite Mediafax.

Un bărbat care s-a prezentat sub numele de Iulian a explicat că trebuie să fie, zilnic, în faţa Galeriei Naţionale la ora 6.00 dimineaţa. El şi alţi cinci români frecventează aceeaşi zonă din centrul Londrei.

"Vin aici pentru a-mi ocupa locul..., dat fiind faptul că sunt, în tota,l 15 statui mişcătoare", a spus Iulian. "Ne batem doar cu oameni care încearcă să ne fure locurile, dar nu sunt lupte serioase", a explicat Iulian.

Actorii de stradă britanici susţin că românii care îi alungă sunt controlaţi de grupuri infracţionale care încasează cote mari din câştigurile lor.