MENIU

Românii preferă medicamente false în loc de vaccin. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Românii preferă medicamente false în loc de vaccin / Foto: Profi Media

Piața neagră a medicamentelor anti-Covid înflorește. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun cei care își cumpără medicamente fără prescripție. Mulți bolnavi de Covid-19 au ajuns în situația de a lua pastile de pe diferite site-uri neautorizate care susțin că vând tratamente minune. 

Deși fug de vaccinul anti-COVID și susțin că nu au încredere în el, mulți români cumpără, fără să stea pe gânduri, antivirale neautorizate, vândute în piețe sau pe diverse site-uri.

Mulți bolnavi ignoră complet avertismentul medicilor care atrag atenția că folosirea acestor pastile fără prescripție poate fi extrem de periculoasă.

Încă de la debutul pandemiei de Covid-19 au fost folosite mai multe medicamente utilizate, de regulă, în tratarea altor afecțiuni. dar odata cu evolutia medicine și a studiilor clinice, acestea s-au dovedit a fi ineficiente.

În ultimele săptămâni, zeci de oameni din Botoșani au ajuns la spital după ce s-au tratat cu medicamente cumpărate la negru, fără a consulta înainte un medic.

,,Au fost pacienți care au ajuns ulterior la Urgențe. Au folosit medicație de pe internet și au procurat aceste medicamente și din afara farmaciilor. Au venit cu simpomatologie, în primul rând, dezvoltă hepatite toxice medicamentoase. Nici evoluția nu a fost favorabilă’’, a precizat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

Agenția Europeană a Medicamentului nu au autorizat medicamentul produs în Rusia pe motiv că nu există dovezi științifice suficiente care să arate eficiența lui în tratarea COVID-19.

Mai mult, după apariția informațiilor în spațiul public, polițiștii au anunțat că vor face controale în piețele din toată țara. 

Mai multe articole despre:
medicamente false vaccin covid pandemie