MENIU

Românii intră pe piața criptomonedelor - A fost inventată PRIMA monedă virtuală, la Craiova. Cum arată și ce profit aduce

Criptomonede

Piața criptomonedelor crește în fiecare zi. Chiar și românii au început să își creeze propriile monede. Adrian Vișan, un tânăr din Craiova, a dezvoltat o astfel de monedă virtuală, care are și scop caritabil. 1% din valoarea acesteia se duce către acțiuni caritabile, potrivit Realitatea Plus.

Adrian Vișan are 30 de ani. Este pasionat de IT și a avut curajul să dezvolte propria sa criptomonedă. Tânărul căuta o variantă pentru ca lumea să facă bani în pandemie. În ianuarie a început să lucreze la criptomoneda Manaio, iar în luna mai a fost lansată pe o platformă internațională de exchange.

”Fiind perioada asta foarte dificilă recentă prin care am trecut cu toții, am zis să găsim o variantă să facem un win-win dintr-o cripto. Mă dedic trup și suflet acestui proiect și sper să ajungă cât mai curând la nivelul marilor titani din lumea cripto”, a spus Adrian Vișan. 

Moneda are milioane de tranzacții. 1% din valoarea monedei se duce către acțiuni caritabile. Comunitatea decide unde ajung banii.

”În fiecare tranzacție care se întâmplă pe moneda respectivă, un mic procent din el se duce către un portofel de charity. Ei pot trimite orice fel de proiect de caritate către noi, comunitatea îl votează și apoi se autofinanțează singur”, a mai explicat tânărul.

Proiectul său se bazează pe o tehnologie numită blockchain, care este practic o platformă care înregistrează și furnizează informații despre tranzacții, cu o viteză foarte mare. Sistemul este și foarte sigur deoarece nimeni nu poate schimba datele înregistrate în urma tranzacțiilor.

Tinerii nu se tem să investească în criptomonede. Din dorința de a-și diversifica sursele de venit, aceștia au ales să investească în criptomonede.

Piața de criptomonede a explodat în România, cu precădere în perioada pandemiei de Coronavirus. Numărul românilor care cumpără astfel de monede este și el în creștere.