MENIU

Mii de români au ieșit în stradă într-un marș al tăcerii care s-a sfârșit la clubul Colectiv

Mii de români de toate vârstele au ieșit în stradă, duminică, la Buurești, în memoria celor 29 de tineri care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv. Aceştia au pornit, de la Universitate, într-un "marș al tăcerii" spre clubul Colectiv. Evenimentul a luat naştere pe Facebook sub denumire de 'silent walk'. 

UPDATE 18:17. Cei ce participă la al doilea marș au ajuns la clubul Colectiv. Au sosit în plus, la locul tragediei, peste 1.000 de persoane, potrivit HotNews.ro.

UPDATE. Marșul s-a încheiat la Palatul Pionierul, în fața clubului Colectiv, dar oamenii continuă să sosească, duminică seară, la fața locului, pentru a aprinde lumânări, pentru a depune flori și pentru a fi într-un fel sau altul solidari cu victimele și cu familiile celor care au murit sau au fost răniți în incendiul din Colectiv. 

UPDATE 15.00. Marșul a ajuns la clubul Colectiv. Jandarmeria estimează că la marș sunt prezenți cel puțin 10.000 de oameni, relatează Realitatea TV.

UPDATE 14:45. Jandarmeria estimează că în jur de 6.000 de oameni participă la marșul de solidaritate cu victimele tragediei de vineri. Alți oameni se alături marșului pe măsură ce acesta se apropie de țintă: clubul Colectiv, unde și-au pierdut viața 29 de oameni. 

UPDATE 14:20. Oamenii au plecat în marș. Sunt pe Bulevardul I. C. Brătianu, merg spre Piața Unirii, iar de acolo se vor îndrepta spre clubul Colectiv. Sunt aproximativ 1.000 de persoane, a transmis corespondentul Realitatea TV, Raluca Măndoiu.



"În primul rând pentru că suntem oameni și pentru că ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil și nu ar trebui să se întâmple niciodată, nicăieri. Sunt perplexă", a declarat o doamnă, întrebată de ce a hotărât să participe la marș.

Întrebată cine consideră că poartă vina pentru tragedia întâmplată vineri seară, în clubul Colectiv, aceasta a răspuns:

"Aș zice că, în primul și în primul rând, lăcomia nelimitată a celor care cred că își pot permite să facă orice. Această țesătură de interese și meschinării de oameni...".

"Un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viețile în incendiul de la Colectiv. O plimbare în tăcere de la Unirii înspre Colectiv și un ultim omagiu adus lor...", este mesajul simplu postat pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Evenimentul a fost programat să înceapă, duminică, la ora 14.00. Nu este singurul eveniment de acest gen din București. Un altul a fost anunțat să înceapă la fântâna din Piața Universității la aceeași oră. Altul ar trebui să înceapă la ora 17.00.