MENIU

Românii, folosiți ca pretext într-o metodă de înșelăciune în Germania: „Vin să vă jefuiască”

Românii, folosiți ca pretext într-o metodă de înșelăciune în Germania

În ultimele luni, metoda denumită „românii vor să vă jefuiască” a devenit un fenomen alarmant în Germania, lăsând în urmă un șir de victime cu pierderi financiare semnificative. Recent, o bătrână a căzut în plasa escrocilor, fiind păcălită să le încredințeze mii de euro.

Miercuri, o femeie în vârstă de 72 de ani din Warstein a căzut victimă unei scheme de înșelăciune orchestrate de impostori care s-au prezentat ca fiind polițiști. Aceștia au reușit să o convingă să retragă o sumă semnificativă de bani din contul său și să-i încredințeze unui complice. Totul a început cu un telefon pe care femeia l-a primit de la cineva care s-a identificat drept inspector-șef Backhove de la unitatea de investigații Soko Soest.

Falsul polițist i-a comunicat că o grupare de hoți români a fost identificată în zona casei ei, iar numele și adresa ei au fost descoperite pe un bilețel găsit asupra infractorilor. Escrocul a avertizat-o că banii din contul ei nu mai sunt în siguranță și a reușit să o convingă să colaboreze pentru a-și păstra economiile.

La 115 ani, cea mai bătrână femeie din Marea Britanie a împărtășit singurul lucru pe care l-a „evitat întotdeauna” și care a ajutat-o ​​să trăiască atât de mult

Având încredere în afirmațiile celui care se prezenta drept polițist și după ce a primit un al doilea apel de la un alt fals agent, femeia s-a dus la banca ei pentru a retrage câteva mii de euro. Ulterior, a urmat instrucțiunile primite și s-a îndreptat cu mașina către Soest, fiind direcționată spre mai multe locații. La final, în fața unei stații de taxi de pe Naugardenring, a înmânat suma de bani unei persoane necunoscute, scrie soester-anzeiger.de.

După ce a revenit acasă, femeia a început să aibă îndoieli și a contactat poliția reală, depunând o plângere. Autoritățile caută acum persoana care a ridicat banii, descrisă ca având aproximativ 40 de ani, 1,80 metri înălțime, păr scurt, blond închis, îmbrăcată cu un tricou și blugi negri.

Poliția avertizează că astfel de înșelătorii sunt frecvente și îndeamnă cetățenii să nu divulge informații personale la telefon și să închidă imediat apelurile suspecte.

Defrișările de pe Valea Oltului au scos la iveală un monument istoric. „Zidul pornea de pe coasta muntelui, cu un pasaj boltit la nivelul drumului”

 

Mai multe articole despre:
escrocherie escroci jefuiasca politie inselaciune