MENIU

Românii fac față cu greu caniculei. Val de solicitări la Ambulanță în ultimele 24 de ore: care au fost principalele urgențe

Românii fac față cu greu caniculei. Val de solicitări la Ambulanță în ultimele 24 de ore: care au fost principalele urgențe

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.496 de solicitări. Peste 900 dintre persoanele care au apelat la 112, au prezentat urgenţe de "cod roşu" şi "cod galben". Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, atenționări meteo cod portocaliu de fenomene extreme. Este, astfel, așteptat ca un val de caniculă să cuprindă întreaga țară, temperaturile maxime putând ajunge și până la 37 de grade Celsius. Cele resimțite vor fi cu mult mai mari, însă, atrag atenția meteorologii. 

"În ultimele 24 de ore 1.496 de persoane au avut nevoie de ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 974 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben - cazuri foarte grave şi grave", a declarat marţi, pentru Agerpres, managerul instituţiei Alis Grasu.

Directorul ANM anunţă o săptămână africană în România. Zilele în care temperatura resimțită va fi de 42 de grade Celsius!

Alis Grasu a adăugat că, din totalul urgenţelor, 159 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 31 dintre acestea prezentând senzaţie de pierdere a stării de conştienţă - respectiv lipotimii, iar nouă persoane au prezentat pierderea stării de conştienţă pentru scurt timp - sincope. 

Prognoza meteo pe o lună. Val de aer tropical peste România. Când lovește arșița

Mai multe articole despre:
canicula ambulanta solicitari ambulanta urgente