MENIU

Protestele de la București au ecou și în afara țării. Românii din diaspora vor să iasă în stradă

După protestele de la București, la care au participat, marți seara, aproximativ 25.000 de oameni, românii stabiliți în afara țării au anunțat și ei că vor să iasă în stradă. 

Pe Facebook au început să fie create evenimente similare cu cele din țară, care cheamă sute de români din diaspora la proteste în stradă, în semn de solidaritate cu protestatarii din România. 

O astfel de manifestație este programată să aibă loc vineri seară, la Milano, conform unui ”eveniment” creat pe Facebook.

”Tragedia de la #Colectiv va rămâne pentru totdeauna imprimantă în memoria noastră. Din cauza iresponsabilității și corupției am pierdut 32 de suflete frumoase. Totul are o limită! Răbdarea noastră a ajuns la capăt! S-a ajuns prea departe cu abuzul de putere și nepăsarea celor care ne conduc. Romanii din diaspora sunt în deplină solidaritate cu mișcările din România! Vineri, ora 18.00, ne întâlnim în fața Consulatului General al României la Milano!”, au scris cei care au creat evenimentul, pe rețeaua de socializare. 

Marți seara, aproximativ 25.000 de români au ieșit în stardă la București cerând demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone. Oamenii au manifestat pe străzi și în fața Guvernului, a sediului M.A.I., a Parlamentului și a Primăriei Sectorului 4.