MENIU

Românii care aterizează pe aeroportul de la Viena au parte de un tratament umilitor. Revolta a doi europarlamentari

Doi eurodeputați români afirmă că românii care sosesc pe Aeroportul din Viena sunt supuși unui control care nu este justificat și care nu este aplicat pe niciun alt aeroport din zona Schengen.

Nicu Ștefănuță din Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și Vasile Blaga din Partidul Național Liberal/Partidul Popular European au trimis o scrisoare către directorul Aeroportului Internațional din Viena, prin care solicită clarificări privind politica discriminatorie a aeroportului de a supune pasagerii care sosesc din afara spațiului Schengen la un al doilea control de securitate, potrivit unui comunicat remis hotnews.ro.

„Am observat că pasagerii care vin din București sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează, lucru care nu e necesar și nu știu să se fi întâmplat și la alt aeroport din spațiul Schengen” declară Nicu Ștefănuță.

În scrisoarea trimisă oficialilor auroportului, cei doi europarlamentari au solicitat mai multe clarificări privind necesitatea și legalitatea măsurii de a supune pasagerii veniți din afara spațiului Schengen la un al doilea control de securitate. În această scrisoare către directorul Aeroportului Internațional din Viena, Nicu Ștefănuță și Vasile Blaga au întrebat dacă acest dublu control nu face parte din vreo reglementare trecută cu vederea a pandemiei. De asemenea, aceștia au solicitat regulamentul Aeroportului care prevede efectuarea acestui dublu control.

„Le amintim austriecilor că faptul că România se află în afara Schengen nu înseamnă un control dublu de securitate. Acest lucru este umilitor pentru pasagerii români. Uniunea Europeană a susținut dintotdeauna libertatea de circulație a cetățenilor ei. Le cer celor de la Viena să oprească această politică discriminatorie”, a adăugat Ștefănuță.