MENIU

Românii au luat cu asalt litoralul. Peste 80.000 de turiști, în acest week-end, la mare. Care este cea mai aglomerată stațiune

PEste 80.000 de români au ajuns la mare în acest week-end. Foto/Captură video

Este vârf de sezon pe litoralul românesc. Temperaturile extreme din ultima perioadă au adus la mare peste 80.000 de turiști în hoteluri și pensiuni. De la Năvodari până la Vama Veche, gradul de ocupare este de 80%. Oamenii se distrează până în zori în cluburi, la terasele de pe malul apei și la petrecerile de pe plajă. 

Zilele acestea, Eforie Nord a fost cea mai aglomerată stațiune.

 

„Am vrut să vedem și cum este plaja pe aici, deoarece anul trecut am fost și la Costinești și acolo a fost foarte fain, o vacanță foarte frumoasă și ne așteptăm să fie la fel și aici”, spune un turist.

Pe plajele din Eforie Nord se organizează frecvent programe de divertisment, la care participă DJ și artiști cunoscuți. Astfel, oamenii se distrează chiar și cu un buget redus.

„Am venit și acum doi, trei ani și mi s-a părut mai frumos și am venit și anul acesta. Am fost și în Bulgaria, dar era altfel, în România e ca în România”, spune un alt turist.

Românii își organizează vacanțele pe ultima sută de metri, chiar și cu o zi înainte de plecare, spun agenții din turism. Afaceriștii de pe litoral speră ca măcar luna august va salva câștigurile unui sezon destul de slab, față de anii din urmă.

Unele hoteluri își vor majora tarifele pentru ultima oară în această lună, însă este o creștere mică față de până acum, potrivit proprietarilor la malul mării.