MENIU

România vrea să adere complet la Schengen până la finalul anului. Predoiu: Ne luptăm cu ghearele și cu dinții

România vrea să adere complet la Schengen până la finalul anului. Predoiu: Ne luptăm cu ghearele și cu dinții

Ministrul Afacerilor Interne susține că autoritățile din România se „luptă cu ghearele și cu dinții” pentru ca țara noastră să adere complet la spațiul Schengen până la finalul acestui an.

”M-aţi întrebat care este stadiul demersurilor şi, încă o dată vreau să spun, ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii, toţi cei care lucrăm în această direcţie, de la Ministerul Interne, Externe, celelalte instituţii, Preşedinţie, Guvern, fiecare face pe zona lui de competenţă”, a declarat ministrul Predoiu.

Cătălin Predoiu susține că tratatul Schengen prevede faptul ă după ce sunt îndeplinite criteriile tehnice va exista o decizie politică. De asemenea, ministrul punctează că nu a existat nicio nemulțumire în ultimul an și jumătate referitoare la modul în care România își protejează frontiera.

„Eu n-am citit nicio nemulţumire politică faţă de România, ba chiar în ultimul an, an şi jumătate n-am mai văzut nicio nemulţumire nici despre modul în care protejăm frontiera, dimpotrivă chiar Austria recunoaşte. De trei ori ne-a mulţumit Austria în Consiliul JAI”, a afirmat șeful MAI.


Mai multe articole despre:
predoiu schengen