MENIU

România va întâlni Olanda în optimile EURO 2024. Ce scrie presa olandeză despre echipa noastră națională

România va întâlni Olanda în optimile EURO 2024. Foto: Profimedia

Echipa națională a României a reușit să se califice în optimile de finală de la EURO 2024 și se sitiuează pe locul întâi în Grupa E. Urmează un meci dificil împotriva Olandei pentru a obține un loc printre cele mai bune 8 națiuni de pe continentul european.

Confruntarea dintre echipa națională a României și echipa națională a Olandei va avea loc pe 2 iulie, de la ora 19:00, pe arena din Munchen, acolo unde tricolorii și-au început parcursul la EURO 2024, obținând o victorie în meciul cu Ucraina, scor 3-0.

De îndată ce a aflat adversarul din optimile Campionatului European, presa din Olanda a dedicat analize întregi naționalei noastre de fotbal.  Jurnaliștii de la De Telegraaf au remarcat că naționala lor va întâlni "surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E".

”Țara est-europeană a devenit surprinzătoarea câștigătoare a Grupei E. Toate cele patru echipe au avut câte patru puncte, dar românii au ajuns pe primul loc. Au câștigat cu 3-0 împotriva Ucrainei și, prin urmare, au marcat în total cu un gol mai mult decât Belgia”, scriu jurnaliștii germani, care s-au arătat surprinși de victoria echipei naționale.

"Victoria în grupă le-a adus o bucurie imensă est-europenilor, care au avansat în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1994 și la EURO 2000, dar nu au realizat prea multe în ultimii ani. România lipsește de la Cupa Mondială din 1998, iar victoria în fața Ucrainei a fost prima de la turneul final al Campionatului European din 2000 încoace.

Evaluare Națională 2024. Elevii s-au întrecut în „perle”: „Striga cât îl ținea putorile”, „O figură de stil este fâlfâitul”

Perioada de glorie a fotbalului românesc a fost în anii `80-`90, cu jucători precum Marius Lacătuș, Dorinel Munteanu și cel mai mare fotbalist român din istorie, Gheorghe Hagi. În actualul lot al României e inclus Ianis Hagi, fiul legendei fotbalului, care a fost numit Maradona Carpaților și a jucat de 125 de ori pentru țara sa", au mai scris jurnaliștii olandezi.

"Portocala Mecanică" a încheiat pe locul 3 Grupa D, după ce a obținut o singură victorie, 2-1 cu Polonia. A remizat în compania Franței, 0-0, și a pierdut cu Austria, 2-3.

O victorie cu Olanda aduce o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia pentru "Tricolori".

Pe aceeași jumătate de tablou mai sunt meciurile Anglia - Slovacia și Elveția - Italia. Dacă ajunge în semifinale, România va juca împotriva uneia dintre cele patru echipe.

O turistă a fost ucisă de vaci în Alpii austrieci. Cum a fost posibil un astfel de incident