MENIU

România, sub zodia caniculei de 1 august - Vremea în prima zi din luna lui Cuptor

România, sub zodia caniculei de 1 august - Vremea în prima zi din luna lui Cuptor

1 august, a doua zi caniculară de weekend în România. Astazi, va fi caniculă în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Cod galben și portocaliu de caniculă în România! Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 şi 40 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei. Nopțile și diminețile vor fi tropicale.

Cerul va fi variabil, însă mai ales spre seară în vestul, nordul şi parţial în centrul teritoriului, precum şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunţată şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină, dar numai pe alocuri averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Vremea în București

In Capitala, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineata, 20-22 de grade si temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi în cursul nopţii când vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină, dar numai pe alocuri averse ce vor avea şi caracter torenţial. Aceste fenomene vor fi mai probabile în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

Vremea pe Litoral

La mare, vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură - umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade, iar cele minime între 23 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura apei mării va fi de 25...27 de grade.