MENIU

România sub caniculă. Leacuri băbești împotriva arsurilor solare

Arsurile solare pot fi tratate și cu remedii din popor. Foto/Arhivă

Efectele negative pe termen lung cauzate de expunerea în exces la soare, precum cancerul de piele, ridurile pot fi evitate. 

Puteți face arsuri solare nu numai când stați la plajă dar și când mergeți la plimbare, deci folosirea cremei solare este necesară de fiecare dată când ieșiți din casă.

Folosiți loțiune cu Aloe Vera cu protecție solară care va acționa că un filtru, reducând cu până la 90% radiațiile nocive și mărind cu până la 75% nivelul de bronzare.

Atenție! Nu acoperiți niciodată cu creme, uleiuri sau unt o arsura solară care prezintă bășici, pentru că aceste produse pot crește riscul apariției unei infecții în zona respectivă.

 

Aspirina diminuează durerea și reduce inflamarea și roșeață, provocate de arsurile solare. Scurtcircuitează tot procesul de arsura solară și trebuie administrată până în 24 de ore de la producerea arsurii solare.

Aspirina este frecvent recomandată, comparativ cu ibuprofenul sau acetaminofenul, deoarece are mai puține efecte negative asupra ficatului și rinichilor.

Bicarbonatul se dizolvă în apă și se aplică cu ajutorul unei comprese pe zona afectată. De asemenea, se poate face o baie călduță, în cadă adăugându-se o jumătate de cană de bicarbonat. După baie nu va ștergeți cu prosopul. Bicarbonatul este răcoritor și va ajută pielea să se rehidrateze.

Frecați ușor zonele afectate de soare cu felii de pepene roșu. Sunt răcoritoare și vor netezi zona afectată de arsurile solare.

Aplicați gheață sau apă rece pe zona afectată. Astfel veți opri procesul de deshidratare a zonei afectate și va veți răcori.

Amestecați 20-25 de picături de ulei de lavandă într-o cană cu apă și turnați peste zona afectată.

Amestecați zeamă de la 3 lămâi cu 2 căni de apă rece și tamponați zona afectată. Lămâia va răci arsura, va acționa că dezinfectant și va ajută procesul de regenerare a pielii.

Faceți comprese cu lapte integral și aplicați pe zona afectată timp de 20 de minute repetând procesul la fiecare 2 ore, apoi ștergeți laptele de pe piele. Grăsimea conținută de lapte este cea mai indicată pentru arsuri.

De asemenea puteți amestecă o cană de lapte degresat, 4 căni de apă rece și câteva cuburi de gheață, amestec pe care să îl aplicați pe zona afectată cu ajutorul unei comprese.

Acoperiți zona afectată cu ulei alimentar și presărați deasupra uleiului ghimbir, astfel veți facilita procesul de vindecare.

Aplicați ulei de mentă pe zona afectată de arsurile solare. Puteți de asemenea să faceți un ceai slăbuț de mentă cu care să spălați zona afectată.

Dați pe răzătoare un cartof și aplicați-l pe zona afectată.

Amidonul va răcori și va netezi zona.

Faceți un dus călduț pentru a extrage căldură din zona afectată de arsurile solare. Apă călduță va crește circulația sangvină în acea zona, hidratând-o, astfel grăbind procesul de vindecare.

Aplicați pe zona afectată iaurt simplu ai lăsăți să acționeze câteva minute. Clătiți apoi cu apă rece. De asemenea puteți amestecă părți egale de iaurt și căpșuni zdrobite pe care să le aplicați pe zona afectată timp de 15 minute. Clătiți tot cu apă rece.

Atenție! Dacă, apar manifestări că: frisoane, vezicule sau iritații locale mergeți de urgență la medic deoarece există posibilitatea să fi făcut insolație.

SURSA