MENIU

România sub caniculă. Când și cât trebuie să folosim aparatul de aer condiționat

Aparate de aer conditionat București

AeruAerul condiționat este de ajutor in zilele caniculare mai ales pentru persoanele în vârsta și cele care suferă de afecțiuni cardiace. Folosit necorespunzător și în exces, aerul condiționat ne poate afecta imunitatea.

Variatiile bruște de temperatura si imunitatea sunt strâns corelate. Suntem învățați să folosim aparatul de aer condiționat tot timpul, mai ales în zilele de caniculă, așa cum este acum.

Aerul conditionat este de ajutor in zilele caniculare mai ales pentru persoanele în vârsta și cele care suferă de afecțiuni cardiace.

Folosit necorespunzător și în exces, aerul condiționat ne poate afecta imunitatea.

Diferențele mari de temperatură dintre mediul ambiental si cel înconjurător supun organismul unui stres suplimentar, care influențează direct imunitatea.

În plus, pe lângă variațiile de temperatură filtrele necurățate pot duce la transmiterea virusurilor si bacteriilor.

Medicii atenționează persoanele care țin la silueta lor ca întrebuințarea în exces a sistemelor de climatizare favorizează și obezitatea deoarece nu se mai consumă rezervele energetice pentru reglarea temperaturii, conform sfatulmedicului.ro.

28% dintre persoanele care trăiesc in casele climatizate suferă de rinita, comparativ cu doar 5% dintre persoanele care locuiesc in case ventilate natural.

Aproximativ 35% dintre persoanele care trăiesc in spatii climatizate suferă de congestie nazala, comparativ cu 9% dintre oamenii care locuiesc in case fără aer condiționat.

Mai multe articole despre:
canicula cupola foc romania aer conditionat