MENIU

România sub ape. În unele localități oamenii nu vor să-și părăsească gospodăriile: „Au dormit în poduri, poate îi convingem să plece” VIDEO

Mulți oameni au dormit în podurile caselor, deși avea pregătite corturi de cei de la primărie. Foto/ISU

Primarul din comuna inundată, Slobozia Conachi a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS despre pagubele de până acum și despre măsurile ce urmează să fie luate pentru siguranța localnicilor.

Potrivit edilului Dragomir Emil, seara trecută a fost adusă mâncare pentru sinistrați, pături și perne, iar în cursul zilei de astăzi se va intra în casele oamenilor pentru a scoate mâlul. 

„Am montat 200 de corturi am dat mâncare la cetățenii care încă locuiesc în podurile caselor. Șapte persoane mai sunt și nu vor să își părăsească deloc gospodăriile. Nu putem să îi scoatem cu forța, dar le-am dus de mâncare și apă. Ne-a venit la ora două și un sfert mâncare de la București trimisa de Consiliul Județean au venit saltele, pături, pernuțe s-au montat corturi de către cei de la armată și Ministerul de Interne. O să intrăm în curțile oamenilor. Prima dată intrăm în case să le dăm mâlul afară. Sunt case care au un metru, un metru și jumătate de mâl. Tot mâlul care a venit de la Cuza Vodă și Pechea este în casele noastre. Depozitele utilajele au fost luate toate, avem animale moarte pe care trebuie să le luăm, să luăm legătura cu cineva de la DSP apoi intrăm în curțile oamenilor rapid, să le facem curat”, a declarat primarul din Slobozia Conachi.