Realitatea.net
MENIU

România se mândrește: Ei sunt cei 13 români incluși pe lista celor mai inovatori tineri din Europa

În fiecare an 100 de oameni din Europa sunt selectaţi ca fiind lideri ai inovaţiei în cadrul proiectului New Europe 100.

Proiectul NE100 este organizat de Res Publica împreună cu Visegrad Fund, Google şi Financial Times, şi în cooperare cu importante instituţii din această regiune a Europei, scrie Business Magazin.

România are zece nominalizări pe lista ediţiei 2016. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanţii României sunt diverse: de la educaţie şi advertising, inginerie, administraţie publică sau securitate.

Din cei 100 de tineri, 21 sunt femei, iar cei mai mulţi reprezentanţi are Polonia (21), urmată de Cehia (17).

Cei nominalizaţi sunt:

• Andrei Dunca - fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.

• Dumitru Popescu - CEO şi fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o maşină electrică zburătoare, disponibilă pentru achiziţionare. ArcaBoard a fost lansată în decembrie 2015. 

• Andras Lenard, Attila Bustya - co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare şi securitate cu ajutorul dronelor.

• Raul Popa - co-fondator şi CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.

• Dan Nechita - consilier al primului-ministru al României: Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei

• Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) - fondatori Clepsisoft CyberFog: Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecţia unei organizaţii prin crearea a mii de computere şi servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potenţiale atacuri.

• Andrei Avădănei - CEO Bit Sentinel Security şi preşedintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR): Andrei este unul dintre cei mai importanţi experţi în securitate cibernetică şi IT din România. CCSIR, ONG-uul al cărui preşedinte este organizează cea mai mare conferinţă de securitate cibernetică şi hacking din Europa Centrală şi de Est, DefCamp. 

• Roxana Rugină - fondator fundaţia Simplon România: Fundaţia oferă tinerilor cursuri de programare şi pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo România a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanţi.

• Andreea Hanganu - co-fondator Institute for Digital Government (IDG): IDG este o organizaţie românească a cărei obiectiv principal este modernizarea instituţiilor publice şi non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.

• Radu Puchiu - secretar de stat în guvernul României: Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administraţia din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale şi tehnologiei - parteneriate, internship-uri, etc.

Mai multe articole despre:
top european tineri inovatori concurs european